Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В новогодишното си обръщение Путин изрази подкрепа за всички, изгубили близки в пандемията

[post-views]
Путин ще направи тази седмица първите си посещения в чужбина след началото на войната в Украйна

Руският президент Владимир Путин изрази в новогодишното си обръщение подкрепа за всички руски граждани, които са изгубили близки заради пандемията, предаде ТАСС.

Президентът отбеляза, че през отиващата си година гражданите са се сблъскали с колосални предизвикателства, но са се учили да живеят в тези трудни условия, да решават сложни задачи и са успели да го направят благодарение на тяхната солидарност.

„Заедно продължавахме да се борим с опасната пандемия, която обхвана всички континенти и засега не отстъпва. Коварната болест отне десетки хиляди животи. Искам да изкажа искрена подкрепа на всички, които загубиха роднини и близки“, каза Путин.

Руският президент пожела на сънародниците си крепко здраве през 2022 г. и изрази увереност, че към това ще се добавят успехи в различни области на обществения живот.

„Разбира се, остават още много нерешени проблеми, но тази година премина достойно. Главната заслуга за това е ваша – на гражданите на Русия. Това е резултат от вашата напрегната работа. Всеки на своето място се стремеше да изпълнява своя дълг, да направи не само това, което е по силите му, но и много повече, да помогне на онези, на които им е особено трудно, сърдечно ви благодаря на всички!“, каза Путин.

„Ние твърдо и последователно отстоявахме нашите национални интереси, сигурността на страната и на гражданите. В кратки срокове възстановихме икономиката и в много области сега започваме да реализираме стратегическите задачи на развитието“, подчерта руският президент.

„Посрещайки Новата година, се надяваме, че тя ще отвори нови възможности, разчитаме, разбира се, и на късмета, но все пак разбираме, че постигането на плановете зависи преди всичко от нас самите, от това, което поставяме като приоритет, с което запълваме ежедневния живот, доколко здраво и активно се залавяме за работа и постигаме конкретни, видими резултати“, каза Путин.

По думите му именно такива резултати ще доведат до реализирането на общонационалните планове. „Главната им цел е повишаване на благосъстоянието и качеството на живот на хората. Решаването именно на тези задачи ще направи Русия по-силна“, подчерта Путин.

Той специално поздрави всички, които посрещат Новата година на „бойния си пост“ – медиците, военните и служителите на правоохранителните органи.

„Изпращаме 2021 г., съвсем скоро времето ще ни пренесе от миналото в бъдещето. Да, така се случва всеки ден, минута и секунда. Но този непрекъснат ход на времето чуваме отчетливо, когато посрещаме Новата година. Чакаме настъпването й като важен момент в живота си. Всички сега ни обединява надеждата за предстоящи промени към по-добро, но разбираме, че те не могат да бъдат откъснати, отделени от събитията през отминаващата година“, завърши обръщението си руският лидер.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани