Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Починалият готвач на борда на кораба „Царевна“ е българин, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията

[post-views]
Починалият готвач на борда на кораба „Царевна“ е българин, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията

Починалият готвач на борда на кораба „Царевна“ е българин, съобщиха за БТА от Министерството на транспорта и съобщенията /МТС/. На борда на плавателния съд е имало екипаж от 18 души, 17 от които българи и един украинец. По-рано днес стана ясно, че прокуратурата във Варна разследва смъртта на готвача на кораба, плаващ под малтийски флаг. Плавателният съд е на рейд в българското пристанище. Според информацията, събрана до момента, целият екипаж на кораба е бил заразен с коронавирус. Готвачът е починал тази нощ.

В момента се извършва дезинфекция на кораба, а след това следовател и съдебен лекар ще направят оглед.

Уведомени са здравните служби, за да бъдат взети мерки за останалите членове на екипажа, както и за недопускане на разпространението на инфекцията.

Изпълнителна агенция „Морска администрация“ Варна е получила сигнала за инцидента от агента на кораба Sea Parthner Ltd снощи в 23.35 часа. От МТС информират още, че корабът е застанал на котва за снабдяване и смяна на екипажа в 23.05 часа на 30 декември във Варненския залив.

Уведомени са следствените органи, Регионалната здравна инспекция и Националния борд за разследване на произшествията във въздушния, водния и железопътния транспорт и са предприети необходимите действия за изясняване на случая.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани