Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Максим Креси спря Григор Димитров за финала в Мелбърн

[post-views]
След здрава битка Григор Димитров преклони глава пред световния №4 Циципас

Григор Димитров загуби с 0:2 сета от №112 в световната ранглиста Максим Креси на полуфинала в турнира от сериите ATP 250 в Мелбърн и така пропусна шанса за първи финал в турнир през годината.

Двамата тенисисти изиграха много равностоен мач, за което свидетелства и резултата от него. 24-годишният американец се наложи над Гришо със 7:5, 7:6 (9)

Първи сет:

Двамата си размениха по един сервис-гейм. Американецът изпълняваше много силни сервиси и взе и поведе с 2:1 гейма. След това отново се стигна до равенство, макар хасковлията да направи двойна грешка при своя сервис-гейм.

Последва нова размяна на геймове, като при резултат 3:2 за Креси, американецът спечели най-дългото разиграване от началото на двубоя, с което показа, че е дошъл да се противопостави на своя много по-високо поставен в ранглистата опонент.

Следващите два гейма отново отидоха на сметката на сервиращия, като хасковлията стигна до 30:30 при сервис-гейм на Креси, но 24-годишният американец успя да спечели следващите две разигравания и нашият тенисист не успя да стигне до пробив.

Двамата тенисисти останаха безупречни и при следващите си сервис-геймове, като Креси поведе с 5:4, но Димитров отговори с гейм на 0. Американецът взе и следващия гейм и поведе с 6:5.

В тайбрека нашия представител за пръв път в мача изпита колебания и съперникът му се възползва от тях, за да стигне до пробив и да спечели първия сет.

Втори сет:

През втория сет тенденцията се запази и двамата тенисисти продължиха да не допускат пробив от съперника. Началните удари на № 112 в света работеха добре и той бързо взе аванс с 2:1 гейма, но Гришо не трепна и отново изравни – 2:2.

Картинката в мача след това не се промени и всеки печелеше своето подаване. Сервисът на Креси беше великолепен и той поведе с 4:3 след сервис на 0.

След това американецът стигна до шанс за пробив, но Григор стигна до 40:40. Впоследствие нашия тенисист показа здрави нерви и спечели гейма, с което изравни до 4:4 в сета.

При подаването на Креси, първата ни ракета опъна нервите на по-младия си съперник, стигайки до 40 равни. Последва размяна на преимуществото в гейма. За жалост на Гришо, обаче, съперникът му издържа и взе сервис-гейм, с което предотврати това Гришо да регистрира първи пробив в мача. 

При следващия сервис-гейм на американеца отново се стигна до 40 равни. Последва размяна на точки, като цели 8 пъти се стигна до 40:40 в гейма. Креси обаче оцеля и стигна до 6:5.

Българинът бързо взе подаването си и така за втори път мача стигна до тайбрек.

В него двата тенисисти отново бяха равностойни и се стигна до 9:9. След това обаче Креси спечели две точки и така спечели мача.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани