Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Реактивен костюм е тестван на учения на НАТО в Словения

[post-views]
Реактивен костюм е тестван на учения на НАТО в Словения

Реактивен костюм е тестван на учения на НАТО

В Словения реактивният костюм беше тестван по време на учения на НАТО. Според сценария ранен войник се е нуждаел от спешна медицинска помощ.

Това съобщиха в пресслужбата на компанията Gravity Industries, която създаде това устройство. Фирмата публикува видео от тестовете в своя YouTube канал.

Задачата на пилота на реактивната раница беше спешно да достави кръвна плазма на ранения войник. Ситуацията се усложнява от факта, че всичко това се случва в отдалечен планински район. Пилотът, маневрирайки над планинска пътека, бързо отлетя към условната жертва. Ако това наистина се беше случило, тогава може би бързата доставка на плазма щеше да спаси живота на войника.

Компанията заяви, че на Jet Suit е инсталиран реактивен двигател с мощност над хиляда конски сили. При създаването на устройството разработчиците имат предвид особеностите на естествения баланс на човешкото тяло.

И докато реактивният костюм все още е в тестване, военните се надяват, че скоро ще може да извършва сложни бойни операции, по-мобилни от преди.

Британската компания Gravity Industries пусна първите си продукти през 2017 г. Неин основател е Ричард Браунинг, който освен че е главен изпълнителен директор, действа и като тестов пилот.

Източник: pan.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани