Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

С държавно погребение Италия почете паметта на Давид Сасоли

[post-views]
С държавно погребение Италия почете паметта на Давид Сасоли

Италия отдаде последна почит на покойния председател на Европейския парламент Давид Сасоли с държавно погребение. Траурната церемония  се проведе в Рим, като освен висши италиански политици на нея присъстваха и високопоставени представители от европейските институции.

С ковчег покрит с флага на ЕС, съпроводен от карабинери и звука на тромпети Италия и Европа казаха последно сбогом на покойния председател на Европейския парламент  Давид Сасоли.

Траурната церемония на един от най-големите защитници на европейската идея се проведе в базиликата Санта Мария дели Анджели е деи Мартири в Рим.

Сред официалните лица бяха премиерът на страната Марио Драги и президентът Серджо Матарела, политици, общественици и обикновени хора. На церемонията присъстваха още и председателите на Европейската комисия и Европейския съвет Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел.

65 – годишният Давид Сасоли почина във вторник в болницата в италианския град Авиано, след усложнения с имунната му система, дължащото се на миелом – вид рак на кръвта.

Кончината му обаче стана повод за поредната конспирация на антиваксърите по света, според които той е починал в резултат на ваксините срещи у Ковид-19, коментират световните агенции.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани