Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нидерландия облекчава ограниченията свързани с КОВИД-19

[post-views]
Нидерландия облекчава ограниченията свързани с КОВИД-19

Нидерландия облекчава мерките срещу КОВИД-19. Така след повече от месец, в страната отварят врати кафенета, ресторанти, барове и музеи. В същото време, Франция надхвърли границата от половин милион заразени за първи път от началото на пандемията.

Съобщението на премиера на Нидерландия Марк Рюте идва на фона на рекордните нови нива на заразени с коронавирус. Въпреки това  хоспитализациите в страната остават ниски, заради по лекия вариант начин на протичане на Омикрон. Средно на ден Нидерландия регистрира по 60 хиляди нови случаи, но и ваксинираните в страната са над 90 %. Планът на правителството предвижда нощните барове в страната да останат затворени, а спортни събития и концерти ще се провеждат при ограничен капацитет.

Междувременно, Франция постави нов рекорд от 501 635 случая на КОВИД-19. Близо 96% от взетите пробите показват наличието на варианта Омикрон.   Над 30 000 пациенти в момента са хоспитализирани, ниво, което е близко до пика регистриран през ноември 2020 г. Броят на пациентите в отделенията за интензивно лечение в страната обаче намалява.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани