Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Макрон заяви преди срещата си с Путин, че е решителен и трезвомислещ

[post-views]
Вирусът затваря европейците у дома

Френският президент Еманюел Макрон пристигна днес в Москва за среща с руския си колега Владимир Путин, предаде Франс прес.

Макрон каза, че е „решителен и трезвомислещ“ що се отнася до възможността за намаляване на напрежението по границите на Украйна. Не очаквам решетие „в краткосрочен план“, призна в същото време той.

Френският президент каза, че е „умерен оптимист“, по време на полета до Москва. След срещата си с Путин днес той ще замине за Киев за разговори с украинския президент Володимир Зеленски.

Макрон каза, че не вярва, че в преговорите може да бъде постигнат успех в краткосрочен план, но че важното е отново „да се изгради доверие“ с Путин.

Трябва да се опитаме да премахнем всяка несигурност и от двете страни и да намалим полето на неясноти, за да видим къде са точките на несъгласие и точките на възможно сближаване, заяви френският президент.

В близко бъдеще трябва да съставим условията на уравнение, което да направи възможна деескалацията във военен план, отбеляза Макрон. Според информацията, с която той разполага, в момента 125 000 войници са разположени по границите на Русия и Беларус с Украйна.

Путин иска да постигне промяна из основи в позицията на НАТО, особено за т. нар. политика на отворени врати, припомни Макрон. Той потвърди, че алиансът не може да изпълни това условие на руския президент, особено искането му да получи гаранции, че Украйна няма да бъде приета за член на пакта.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани