Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия негодува: ЕС и НАТО са готови на всякакви трудности само за да ни навредят

[post-views]
Русия негодува: ЕС и НАТО са готови на всякакви трудности само за да ни навредят

Брюксел е готов да изтърпи всякакво нещастие, само и само да навреди на Москва. Това заяви заместник външният министър на Русия Сергей Рябков, цитиран от „Спутник“.

Според него това доказва, че темата за газопровода „Северен поток 2“ се е превърнала в инструмент за натиск спрямо Русия.

Той посочи, че „Северен поток 2“ – в ръцете на Вашингтон и на някои фигури извън американската страна, отдавна се е превърнал в инструмент за натиск на Москва.

„За съжаление, това е отражение на преобладаващата действителност в Европа, в НАТО и ЕС. Повтаря се едно и също нещо. Хората парадират с това, че са готови да преживеят всякакви трудности само за са навредят на Москва. Това е същината на политиката на Запада и в частност на Европейския съюз“, разкритикува ги Рябков.

ЕК скастри Русия, че продължава да използва газа за политически натиск

По негови думи в НАТО и ЕС няма никаква независимост нито се забелязва опит да преценят собствените си интереси.

Струпване на руски войски в близост до украинската граница породиха подозрения у Запада, че Москва планира нападение срещу Украйна. Въпреки че Москва отрича да има такъв план, тя се възползва от ситуацията, за да постави исканията си за гаранции в сферата на сигурността от страна на Запада, които включват прекратяване на евентуалното разширяване на НАТО на изток и налагането на официално вето върху възможността Украйна да се присъедини към Алианса.

Руският президент Владимир Путин обвини САЩ, че съзнателно създават сценарий, който да въвлече Русия във война, и пренебрегват опасенията за сигурността на Москва относно Украйна.

Източник: news.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани