Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Австралия и Нова Зеландия също призоваха своите граждани да напуснат Украйна

[post-views]
Австралия и Нова Зеландия също призоваха своите граждани да напуснат Украйна

Австралия и Нова Зеландия станаха днес поредните американски съюзници, призовали своите граждани да напуснат Украйна, на фона на предупрежденията на Съединените щати, че Русия всеки момент може да нападне своята съседка, предаде ДПА.

Те предупредиха хората да отпътуват, докато още има редовни пътнически полети.

„Ситуацията (в Украйна) ще стане много нестабилна, ако (избухне) конфликт. Надяваме се и се молим“ да няма война, каза пред репортери австралийският премиер Скот Морисън.

Нова Зеландия няма свое посолство в Украйна, припомни външната министърка Наная Махута и предупреди, че възможността на страната да оказва консулска помощ на своите граждани там е „много ограничена“.

Редица западни държави вече призоваха своите граждани да напуснат Украйна. Сред тях са Великобритания, Естония, Латвия, Нидерландия, Дания и Норвегия.

Британското правителство призова гражданите на страната в Украйна да отпътуват с редовни пътнически полети, докато все още има такива.

„Британските граждани трябва да напуснат Украйна незабавно с всички възможни средства и не бива да очакват, както видяха през лятото в Афганистан, че ще има каквато и да било възможност за военна евакуация“, предупреди държавният министър за въоръжените сили Джеймс Хийпи.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани