Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Байдън е предупредил Путин, че САЩ ще дадат решителен отговор, ако Русия нахлуе в Украйна

[post-views]
Байдън призова Путин да намали напрежението с Украйна и му предложи среща

Американският президент Джо Байдън е предупредил руския президент Владимир Путин, че САЩ и техните съюзници ще дадат „решителен отговор“, ако Русия нахлуе в Украйна и Русия ще плати сериозна цена за действията си, каза днес Белият дом, цитиран от Ройтерс и Асошиейтед прес.
Двамата лидери разговаряха един час по защитена телефонна линия за струпването на руски войски около Украйна, каза служител на Белия дом. Президентът Байдън подчерта, че нова руска инвазия в Украйна ще доведе до страдания на много хора и „ще навреди на репутацията“ на Русия, съобщи Белият дом.
Американски служител каза, че разговорът не е довел до фундаментална промяна и не е ясно дали Русия ще поеме по пътя на дипломацията, или на военните действия. САЩ са готови да взаимодействат чрез дипломация, но са „също толкова готови и за други сценарии“, добави Белият дом.
Двамата президенти говориха ден след като съветникът на Байдън по националната сигурност Джейк Съливан предупреди, че според американски разузнавателни данни руската инвазия в Украйна може да започне до дни и преди края на Зимните олимпийски игри, които завършват на 20 февруари.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани