Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Още няколко страни призоваха гражданите си да напуснат Украйна

[post-views]
Украйна: 70 процента от Луганска област е окупирана от Русия

Шведското правителство призова гражданите си да напуснат Украйна възможно най-скоро заради „променящата се обстановка в областта на сигурността“, предаде Ройтерс. По данни на шведското посолство в Киев в Украйна се намират около 200 – 300 шведи.

Да напуснат Украйна прикани сънародниците си и италианското външно министерство, предаде ДПА. Ведомството уточнява, че италианското посолство в Киев ще продължи да работи, но персоналът, който не изпълнява първостепенни задачи, ще се прибере в Италия.

И нидерландският външен министър Вопке Хукстра призова съгражданите си да напуснат Украйна и предупреди да не се пътува дотам.

Литва също каза на гражданите си да обмислят напускане на Украйна. Същия апел отправи Йордания, а Саудитска Арабия помоли гражданите си, намиращи се в Украйна, бързо да се свържат със посолството си в Киев, за да бъде уредено изтеглянето им. Рияд и редица арабски държави, включително Кувейт и Обединените арабски емирства, призоваха гражданите си да не пътуват до Украйна.

Заради ескалиране на напрежението американските военни ще прехвърлят от Украйна на друго място в Европа като предпазна мярка 160 членове на Националната гвардия на щата Флорида, намиращи се там, предаде ДПА.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани