Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хиляди излязоха на шествие в Киев, за да покажат единство пред руската заплаха

[post-views]
Над 10 милиона души посрещаха първия сняг без ток

Няколко хиляди украинци излязоха на митинг-шествие в Киев, за да покажат единство на фона на опасенията от руско нахлуване. Украинският лидер Володимир Зеленски каза на хората да не се поддават на паниката и заяви, че вече има пренасищане от мрачни предсказания за война в медиите, предаде Ройтерс.

Украинците изпълниха улиците в центъра на Киев и преминаха в шествие, скандирайки „Слава на Украйна“, носейки украински знамена и транспаранти, на които пишеше „Украинците ще се съпротивляват“ и „Нашествениците трябва да умрат“.

Зеленски, който посети полицейски учения в южната Херсонска област, заяви, че руско нападение може да се случи по всяко време, но изрази недоволство от масово тиражираните напоследък в медиите твърдения, че се задава голям военен конфликт.

„Най-добрият приятел на нашите врагове е паниката в страната ни. А цялата тази информация само предизвиква паника и не може да ни е от помощ“, каза той. „Не бих могъл да се съглася или да не съглася с нещо, което още не се е случило. Засега в Украйна няма никаква пълномащабна война.“

САЩ и редица западни правителства призоваха гражданите си да напуснат Украйна, а днес Вашингтон съобщи, че нарежда на по-голямата част от персонала на посолството си да замине от Киев.

Зеленски още миналия месец изрази недоволство от мрачните прогнози за война. Те се отразиха зле на икономиката и на курса на националната валута, отбелязва Ройтерс.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани