Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия изтегля персонал от дипломатическите си мисии в Украйна

[post-views]
САЩ съобщават тази седмица за покупка на ПВО-системи за Киев

На фона на продължаващото напрежение между Русия и Запада заради Украйна руският президент Владимир Путин ще разговаря по телефона с лидерите на Съединените щати и Франция Джо Байдън и Еманюел Макрон. Това потвърди говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Очакванията са Путин да обсъди с Байдън и Макрон сигурността в Европа и ситуацията около Украйна, посочи говорителят на Кремъл. Разговорът с френския лидер е планиран в ранния следобед. Ще припомня, че срещата Путин-Макрон  в понеделник в Москва продължи близо шест часа. На обща пресконференция след преговорите руският президент обяви, че диалогът със Съедините щати и НАТО не е приключил.

Късно вечерта Владимир Путин ще разговаря с Джо Байдън по инициатива на американската страна.

Междувременно започна частична евакуация на персонала на дипломатическите представителства на Русия в Украйна. Това съобщи говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова. Тя уточни, че причината са „опасения от възможни провокации на киевския режим или трети страни“. За такава възможност намекна още в четвъртък министърът на външните работи Сергей Лавров след преговори в Москва с британския първи дипломат Лиз Тръс.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани