Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Руската фигуристка Камила Валиева ще даде показания чрез видеовръзка при изслушването на жалбата до Арбитражния спортен съд

[post-views]
Руската фигуристка Камила Валиева ще даде показания чрез видеовръзка при изслушването на жалбата до Арбитражния спортен съд

Руската фигуристка Камила Валиева ще даде показания чрез видеовръзка при изслушването на жалбата до Арбитражния спортен съд (КАС) в Пекин относно отмяната на временното й наказание. Това съобщава АП, позовавайки се на главния изпълнителен директор на КАС Матийо Рееб.

Той потвърди, че решението по делото на Валиева трябва да бъде оповестено утре следобед. Адвокатите на Валиева от Швейцария ще представляват интересите на спортистката чрез видеовръзка. На рускинята ще бъде осигурен преводач за свидетелските показания.

По-рано беше съобщено, че изслушванията по делото са насрочени за 13 февруари. Решението на КАС ще бъде съобщено на 14 февруари следобед.

В петък Международната агенция за допинг тестове съобщи, че причината за отлагането на церемонията по награждаването след резултатите от отборния турнир по фигурно пързаляне на Олимпиадата е положителен резултат от допинг теста на Камила Валиева, който е взет на 25 декември.

15-годишната рускиня е използвала забраненото вещество „триметазидин“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани