Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната Стефан Янев ще вземе участие в срещата на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО в Брюксел

[post-views]
Канада ще възобнови износа на оръжие за Турция след ратифицирането на кандидатурата на Швеция за членство в НАТО, според източници, пожелали анонимност

Министърът на отбраната на Република България Стефан Янев ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните-членки на Алианса, която ще се проведе на 16 и 17 февруари 2022 г. в Главната квартира на НАТО в Брюксел.

На форума ще бъдат разгледани редица ключови въпроси от дневния ред на НАТО в контекста на влошената обстановка на сигурността в и около Украйна. Министрите на отбраната ще обсъдят актуални теми от областта на възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО, следващата Стратегическа концепция и осигуряването на необходимите ресурси за Алианса. Те ще очертаят и пътя до срещата на държавните и правителствени ръководители през юни 2022 г. в Мадрид.

В рамките на срещата ще бъдат разгледани още справедливото споделяне на тежестите и отговорностите в НАТО, напредъка по изпълнение на ангажимента за инвестиции в отбраната (DIP), както и сътрудничеството между НАТО и ЕС.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани