Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сергей Шойгу обсъди с Башар Асад борбата срещу тероризма

[post-views]
Шойгу: Русия няма военен или геополитически интерес да напада държави от НАТО

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обсъди със сирийския президент Башар Асад военно-техническото сътрудничество и борбата с тероризма при работно посещение в Дамаск, съобщи руското министерство на отбраната за медиите.

По време на срещата между Шойгу и Асад бяха обсъдени различни въпроси от военното и техническото сътрудничество между страните в рамките на съвместната борба срещу остатъците от международни терористични групи, както и някои аспекти на хуманитарната помощ на Русия за сирийското население, което страда от забранителните санкции на САЩ и западните страни, се казва в изявлението, цитирано от ТАСС.

Руското министерство на отбраната уточни, че Шойгу е бил на работно посещение в Дамаск по указание на руския президент Владимир Путин.

Руският министър е информирал Асад за учението на руските военноморски сили, което се провежда в източната част на Средиземно море.

Шойгу също така е инспектирал руската военновъздушна база Хмеймим в Сирия и е изслушал доклада на Роман Бердников, командващ руските войски в близкоизточната страна.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани