Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Танкер се разби в сграда в Лонг Айлъдн и предизвика голям пожар

[post-views]
Горещата вълна в Западна Европа продължава

Танкер, пренасящ 34 825 литра гориво, се разби в изоставена сграда в Лонг Айлънд, САШ и избухна в пламъци, информират от Асошиейтед прес. Инцидента е затруднил трафика в региона. Властите информират, че част от горивото в танкера се е изляло в канализацията.

„Когато пристигнах огънят беше навсякъде – по улицата, танкера, сградите“, сподели Джеймс Авондет, шеф на пожарната служба в Роквил Сентър.

При сблъсъка на танкера със сградата е пострадал шофьора на товарния камион. Пострадали са и трима от 150-те пожарникари, отзовали се на мястото на инцидента.

Танкерът се е разбил в изоставена сграда на Норт Сентър Авеню и Сънрайс Хайуей, на около 48 километра от Ню Йорк.

„В танкера е имало над 9200 галона гориво, когато се е обърнал и се е запалил“, заяви Майкъл Утаро, шеф на пожарната служба в окръг Насау. Шофьорът на цистерната е успял да се измъкне и е откаран в местна болница.

Въпреки, че горивото е изтекло в канализацията, от власите съобщават, че няма опасност за здравето и живота на гражданите.

Губернаторът на Ню Йорк заяви, че агенцията по опазване на околната среда и щатската полиция ще се включат на помощ заради експлозията и теча на гориво.

Авондет сподели, че сигналът за инцидента е подаден около 1 часа след полунощ. При сблъсъка изоставената сграда е била унищожена, друга съседна е сериозно пострадала.

Пожарникарите са се отзовали бързо на сигнала и за сравнително кратко време са успели да потушат избухналия пожар. Поради късния час на денонощието в района не е имало никого и няма пострадали хора.

Източник: news.bg   

Най-ново

Единична публикация

Избрани