Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Захарова: Западът да спре с антируската истерия и снабдяването на Киев с оръжия

[post-views]
Москва е готова да обсъди "сериозни" предложения за мир в Украйна, заяви руското външно министерство

Русия призова западните страни да прекратят нагнетяването на антируска истерия и снабдяването на Киев с оръжия. Тези действия се отразяват негативно както на решаването на конфликта в Донбас, така и на сигурността в Европа като цяло. Това заяви говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова.

Говорителката на МВнР на Русия започна редовния си седмичен брифинг с коментар на обявеното от някои американски медии за днес, но така и несъстояло се руско нахлуване в Украйна.

Захарова отбеляза, че и Москва, и Киев многократно опровергаваха съответните медийни публикации:

„Вероятно за първи път в историята на човечеството не само предполагаемата страна агресор, чиято роля колективният Запад отреди на Русия, но и предполагаемата страна жертва, която беше наречена Украйна в американския медиен спектакъл, заедно опровергаха упорито натрапваните от англосаксонските медии планове за война“.

По-рано Захарова призова в социалната мрежа “Телеграм” някои американски и британски медии да публикуват график на руските нахлувания в Украйна до края на годината, за да може да планира летния си отпуск.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков на свой ред приветства вчерашното обръщение на американския президент Джо Байдън към руския народ, като в същото време добави:

„Разбира се, че бихме предпочели да не слушаме разни заплахи какво ще стане с нас, ако направим нещо, което не възнамеряваме да правим. Честно казано, заплахите, които се повтарят като мантра всеки ден, вече ни омръзнаха. Затова, ако бяхме чули обръщение без заплахи, това щеше в по-голяма степен да импонира на руския народ“.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани