Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Илиана Раева: „Новите композиции са много добри, но момичетата не успяха да ги покажат“

[post-views]
Илиана Раева: „Новите композиции са много добри, но момичетата не успяха да ги покажат“

Илиана Раева:

Президентът на БФХГ Илиана Раева не беше особено доволна от представянето на гимнастичките от националния отбор индивидуално жени и девойки старша възраст на днешното контролно състезание в тренировъчната зала „Арена Армеец“.

„То нищо не се видя от новите композиции. Истината е, че едно контролно с публика и медии при всички случай влияе на момичетата и затова ще го правим по-често. Композициите са абсолютно различни, изискванията към състезателките са абсолютно различни и затова се получават такива груби грешки. Тук искам дебело да подчертая, че България се опитва на 100 процента да прави всичко по новия правилник, той изисква коренно различна промяна към отношението към цялото съчетание, работата на тренировки и т.н.“, каза Раева.

„На 9 март отново имаме контролно, отново ще бъде открито . . . да композициите са много добри, но за съжаление, днес момичетата не успяха да ги покажат. Те са в значително по-добра форма, отколкото показаха днес. Отдавам го изцяло на това, че е изцяло с публика и искат да се покажат по най-добрия начин. Имам забележки към килограмите на някои от момичетата, които трябва да свалят и при всички случай бройката при девойките в националния отбор трябва да се съкрати, за да може да се работи по-добре“, добави президентът на БФХГ.

Раева разкри, че Боряна Калейн прави нова композиция на обръч.

„При жените съм доволна от композициите, защото съм ги видяла изиграни по съвсем различен начин и са много атрактивни. Всички много харесаха бухалките на Боряна Калейн, но тя не успя да ги покаже реално. И доволна и недоволна съм. Правим нов обръч на Боряна, много различен от това, което играеше до преди един месец, след посещението на г-жа Абу Шабана. Старият й обръч не се хареса, прави нова композиция, но на следващото контролно ще може да се види“, каза още Илиана Раева.

Тя обясни защо България не участва на Гран при в Москва, което е този уикенд.

„Не участваме в Гран при на Русия, защото имаше рестрикции заради коронавируса и ни беше казано, че делегацията ще ни бъде намалена с 50 процента. Иначе ще стартираме на всички състезания. Отпаднаха турнирите в Тарту (Естония) и Тие (Франция), не се знае кое ще го има заради пандемията, но във всяко състезание, което се провежда, ще имаме участнички“, добави Раева.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани