Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Великобритания заплаши с изолиране на Русия от глобалната икономика

[post-views]
Лиз Тръс не вижда скоро сделка за свободна търговия със САЩ

Британският външен министър Лиз Тръс заяви във вторник, че Обединеното кралство работи със своите  партньори за „ефективно изолиране на Русия от световната икономика“ в случай на по-нататъшна ескалация в Украйна.

„Подготвили сме безпрецедентен пакет от допълнителни санкции, готови за прилагане“, отбеляза тя, включително „ограничаване на способността на руската държава и на руските компании да набират средства на нашите пазари и забрана на редица високотехнологични износи“.

Обединеното кралство също така ще санкционира членовете на руската Дума и Съвета на федерацията, които гласуваха за признаване на републиките Донецк и Луганск „в грубо нарушение на териториалния суверенитет на Украйна“, заяви още Тръс.

Тя добави, че Лондон „ще разшири териториалните санкции, наложени на Крим, до неправителствено контролираните територии в така наречените отцепили се републики Донецк и Луганск. Никое лице или бизнес от Обединеното кралство няма да може да търгува или да прави бизнес с тези територии, докато не бъдат върнати под контрола на Украйна“.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани