Информационен център на Министерство на oтбраната

Украйна обявява извънредно положение в сила от 24 февруари

Според Украйна "Бакарди"е "международен спонсор на войната"

Украйна обявява извънредно положение, което ще започне от полунощ на 24 февруари и ще продължи 30 дни, посочва проекто документ, цитиран от Ройтерс, като същевременно се призовават украинските граждани да напуснат Русия, докато Москва започна да евакуира посолството си в Киев, съобщава Ройтерс.

В допълнение към 30-дневното извънредно положение, украинското правителство обявява задължителна военна служба за всички мъже в бойна възраст.

Проектотекстът на документа за извънредно положение в Украйна предвижда ограничаване на движението на наборни резервисти в Украйна и към и от Украйна.

Извънредното положение предполага забрана на масови събирания и стачки, проектът включва и опция за налагане на полицейски час, ако е необходимо, както и проверки на личните документи.

Проектотекстът на документа включва и забрана за производство и разпространение на информационни материали, които биха могли да дестабилизират ситуацията, като има и регламентиране на работата на гражданските телевизионни и радиоцентрове.

Налагат се и специални правила за използване на комуникациите и предаване на информация чрез компютърни мрежи.

Източник: bnr.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top