Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военни медици с награди след успешна мисия в Мали

[post-views]
Нелека, но успешна мисия отчетоха военните медици в Мали

Радваме се, че се връщате здрави. Поздравления за успешно изпълнената мисия. Получените от партньорите ни отзиви са отлични, в това число и по отношение на ситуацията с COVID-19 в самата база – както при диагностиката, така и при лечението. Добрите оценки са огромна чест за България и за Българската армия.

Това заяви началникът на ВМА генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски при посрещането на завърналия се вчера военномедицински екип, който изпълняваше мисия в Мали. Преди седмица военните медици предадоха символично щафетата на свои колеги, които в следващите 4 месеца ще подсигуряват Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на Мали, съобщиха от ВМА. Задачата им е да се грижат за здравето на личния състав на щаба на операцията, базиран в столицата Бамако.

Истински ви благодаря за труда, който положихте при изпълнението на вашата мисия. Отзивите от коалиционните партньори за вашата дейност са изключително положителни, заяви от своя страна командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов.

Медицинският екип получи отличия от  министъра на отбраната за високите постижения в службата, изпълнение на служебните задължения в сложна обстановка и за проявените висок професионализъм, отговорност и издръжливост.

Най-ново

Единична публикация

Избрани