Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин призова украинските военни да вземат властта в свои ръце

[post-views]
Путин: Присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО не е пряка заплаха за Русия

Руският президент Владимир Путин призова украинските войници и офицери да не позволяват на украинските радикални националисти да ги използват като жив щит и да вземат властта в свои ръце, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

„Отново се обръщам към военнослужещите от въоръжените сили на Украйна: не позволявайте на неонацисти и на бандеровци да използват вашите деца, вашите жени и възрастни хора като жив щит, вземете властта в свои ръце“, каза руският държавен глава по време на съвещание с постоянните членове на Съвета за сигурност, цитиран от ТАСС.

Неонацистите в Украйна се прикриват зад хората с надежда Русия да бъде обвинена за жертвите сред мирното население. Действат като терористите по целия свят, каза още Путин.

Той посочи, че бандеровците разполагат тежко въоръжение в центровете на големите градове, за да предизвикат ответен удар по жилищни квартали. „Те действат така, както биха действали и терористите по целия свят. Прикриват се зад хората с надеждата след това Русия да бъде обвинена за жертвите сред мирното население“, обясни Путин.

„Всичко това става по препоръки на чуждестранни консултанти, преди всичко – на американски съветници“, допълни руският държавен глава.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани