Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин разпореди руските сили за стратегическо възпиране да бъдат поставени в „специален режим на носене на бойно дежурство“, съобщи ТАСС

[post-views]

Руският президент Владимир Путин нареди привеждането на силите за стратегическо възпиране на руската армия в специален режим на носене на бойно дежурство, предаде ТАСС.

„Висшите длъжностни лица на водещите страни от НАТО допускат агресивни изказвания по адрес на нашата страна. Затова разпореждам на министъра на отбраната и на началника на Генералния щаб да поставят силите за възпиране на руската армия в специален режим на носене на бойно дежурство“, каза Путин на среща със Сергей Шойгу и Валерий Герасимов.

Според уебсайта на руското министерство на отбраната Силите за стратегическо възпиране са „гръбнакът на бойната мощ на руските въоръжени сили, предназначени за възпиране на агресия срещу Русия и нейните съюзници и за разгромяване на агресора във война чрез използване на различни видове оръжия, включително ядрени“, отбелязва агенция Интерфакс. Силите за стратегическо възпиране включват Стратегически настъпателни сили (СНС) и Стратегически отбранителни сили (СОС).

Източник: bta.bg

Най-ново

Избрани