Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Резервисти положиха военна клетва в Шумен

[post-views]
Резервисти положиха военна клетва в Шумен

Бригаден генерал Иван Маламов към строя: „Гордейте се с избора, който сте направили.

Военна клетва положиха резервистите, които се обучават във факултет „Артилерия, ПВО и КИС” на Националния военен университет „Васил Левски” (НВУ), съобщиха от МО. Церемонията се проведе пред Община Шумен. Тържественият строй прие началникът на Военния университет бригаден генерал Иван Маламов. „Гордейте се с избора, който сте направили, защото няма по-достоен избор от този да посветите себе си на армията и на България”, обърна се той към обучаемите. И допълни: „Вие сте първите, поели по този път. Той не е лесен, но е благороден. Заедно с вас ще очертаем пътя и философията на срочната служба в доброволния резерв”.


„Полагането на военна клетва е стара и свята воинска традиция, символизираща преданост, дълг и чест.” С тези думи към резервистите се обърна началникът на Централното военно окръжие полковник Георги Петков. „С клетвените слова „Заклех се!” вие положихте клетва за вярност пред Родината, пред вашите командири и вашите семейства. Поемате нелеката отговорност да пазите нашата страна и да съхранявате изконните ценности на българския народ”, изтъкна той.


От името на положилите военна клетва отговори редник Димитров. „Днешният ден е потвърждение за избора ни да тръгнем по трудния професионален път на военнослужещия от Българската армия. Готови сме да защитаваме Родината и да пазим нейния суверенитет”, каза той.

Най-ново

Единична публикация

Избрани