Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Следващата среща на руска и украинска делегации ще е на полско-баларуската граница

[post-views]

Следващата среща на руската и украинската делегации ще се състои на полско-беларуската граница през следващите няколко дни, заяви днес ръководителят на руската делегация Владимир Медински, който е съветник на президента Владимир Путин, предаде ТАСС.

„Най-важното е, че се съгласихме да продължим преговорния процес. Следващата среща ще се проведе в близките дни на полско-беларуската граница, за това има съответната договореност“, заяви Медински след преговорите с украинската делегация.

Агенция Укринформ цитира Михаил Подоляк, шеф на кабинета на Володимир Зеленски, според чиито думи след проведените в беларуската Гомелска област разговори делегациите са се отправили към страните си за консултации по резултатите от днешната среща.

В хода на разговорите руската и украинската делегация намериха важни точки, по които може да се постигне напредък, заяви пред телевизия „Русия-24“  Леонид Слуцки, член на руската делегация и ръководител на комисията по международни въпроси в Държавната дума.

„Открихме редица важни точки, по които може да се постигне напредък. Следващата среща ще се проведе през идните няколко дни“, каза той.

„Украинската делегация беше готова да изслуша и да участва в най-подробното и детайлно обсъждане на същността на въпросите от днешния дневен ред“, добави политикът.

Източник: bta.bg

Най-ново

Избрани