Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Медведев измести Джокович и е №1 в тениса, Димитров е на 37-о място

[post-views]
Ясни са първите полуфиналисти на "Уимбълдън"

Даниил Медведев свали Новак Джокович от първото място в световната ранглиста на тенисистите. Руснакът стана 27-ият, който оглавява класацията на АТР :

26-годишният московчанин има актив от 8615 точки, а сърбинът е с 8465. Трети в класацията е Стефанос Циципас със 7515, а шампионът от Акапулко Рафаел Надал изкачи една позиция до №4 с 6515 точки. Григор Димитров отстъпи четири места до 37-ото. Димитър Кузманов пък прогресира четири позиции и вече е №195 в света. Александър Лазаров стана трета ракета на България, след като зае 408-ото място. Тази седмица Кузманов и Лазаров са в София и се готвят за двубоя за Купа „Дейвис“ на България срещу Парагвай.Адриан Андреев загуби 44 места и е вече 414-и в света.

При жените Виктория Томова изкачи две позиции и е №103. Софиянката преодоля квалификациите на турнира в Мотререй, Мексико. В основната схема утре Томова ще играе срещу друга квалификантка  – Диан Пари от Франция. В първите 500 на класацията са още Изабелла Шиникова (№214), Елица Костова (№316) и Цветана Пиронкова (№333). На върха остава Ашли Барти, но на второто място излезе Барбора Крейчикова. Арина Сабаленка е вече трета.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани