Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Наблюдателите от ОССЕ напускат Донецк и Луганск

[post-views]
ОССЕ обяви официално края на мониторинговата си мисия в Украйна

Всички членове на специалната наблюдателна мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) ще напуснат днес контролирания от сепаратистите украински град Донецк, каза дипломатически източник пред Ройтерс.

Мисията наблюдава и регистрира нарушенията на споразумението за спиране на огъня между Киев и подкрепяните от Русия бунтовници в Източна Украйна.

Всички коли на ОССЕ напускат Донецк, каза днес пред ТАСС ръководителят на представителството на т. нар. Донецка народна република (ДНР) в Съвместния център за контрол и координация на режима на прекратяване на огъня Руслан Якубов.

Пресслужбата на представителството съобщи, че наблюдателите са уведомили предварително, че си тръгват от Донецк.

Очевидци заявиха пред ТАСС, че колоната от повече от 40 автомобила се е насочила към контролно-пропускателния пункт „Успенка“ на „границата“ между ДНР и Русия.

Според репортер на агенцията, който се намира до хотел „Парк Ин“ в Донецк, където бяха отседнали наблюдателите, в района вече няма техни коли.

Колона от автомобили на наблюдателната мисия на ОССЕ напусна и Луганск и се насочи към руската граница, съобщи още ТАСС.

Според репортер на агенцията наблюдателите са тръгнали от офиса на мисията на улица „Вестник „Луганска правда“ и са се насочили към контролно-пропускателния пункт „Изварино-Донецк“.

Източник, близък до мисията, каза, че колоната пътува за руския град Каменск-Шахтински, в Ростовска област.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани