Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Руските военни удрят съобщенията и връзките на украинците

[post-views]
Евакуацията на цивилни в Украйна продължава бавно, заяви вицепремиерът Ирина Верешчук

Руското министерство на отбраната призова жителите на Киев, живеещи в близост до ретранслационните станции и възли, да напуснат домовете си.

Съобщението на руското министерство идва от говорителя на ведомството Игор Конашенков.

„За да се спрат информационните атаки срещу Русия, ще бъдат нанесени удари с високоточни оръжия по технологичните съоръжения на Службата за безопасност на Украйна в Киев. Призоваваме украинските граждани, ангажирани от украинските националисти да извършват провокации срещу Русия, както и жителите на Киев, живеещи в близост до местата на ретранслаторите, да напуснат домовете си.

Той отбеляза, че от началото на специалната военна операция броят на информационните атаки срещу различни руски държавни институции е нараснал многократно – непрекъснато се отправят призиви към руски граждани със заплахи за физическото им унищожаване, както и се пускат съобщения за мини в училища, детски градини, гари и други обекти от социалната инфраструктура.

Според Конашенков тези информационни атаки се организират от 72-ия Главен център за информационни и психологически операции на украинските въоръжени сили съвместно с подразделенията за кибероперации на СБУ, като се използват хардуерни и софтуерни комплекси и комуникационни съоръжения в Киев.

Източник: news.bg   

Най-ново

Единична публикация

Избрани