Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шойгу: Русия ще продължи военната операция в Украйна до постигането на поставените цели

[post-views]
Шойгу: Русия ще продължи военната операция в Украйна до постигането на поставените цели

Русия ще продължи „военната операция“ в Украйна до постигането на поставените цели. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу на шестия ден след военното нахлуване в съседната страна.

На заседание на министерството на отбраната Сергей Шойгу подчерта, че целта на Москва е да “демилитаризира и денацифицира” Украйна, както и да защити Русия от “военната заплаха, създадена от западните държави, които се опитват да използват украинския народ в борбата си срещу нашата страна“.

Шойгу обвини украинските военни, че използват мирните жители като жив щит. По думите му реактивни системи за залпов огън, оръдия и едрокалибрени миномети са разположени в близост до жилищни сгради, училища и детски градини. 

Междувременно руският министър на външните работи Сергей Лавров призова Съединените щати да изтеглят ядреното си оръжие от Европа и да унищожат свързаната с него инфраструктура. В ядрената война не може да има победители и тя никога не трябва да започва, посочи Лавров във видеообръщение към участниците в Конференцията по разоръжаването във Виена.

Източник: БНР

Най-ново

Единична публикация

Избрани