Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Джо Байдън бе аплодиран в Конгреса от демократи и републиканци в знак на подкрепа за Украйна

[post-views]
Камала Харис ще ръководи новата служба на Белия дом за превенция на насилието с оръжие

Джо Байдън бе аплодиран от демократи и републиканци в знак на подкрепа за Украйна по време на речта си „За състоянието на Съюза, произнесена тази нощ пред Конгреса, предаде Ройтерс.

„Нека всеки от нас, който е в състояние да стане, да стане и да изпрати ясен сигнал към Украйна и света“, каза президентът на САЩ. Законодателите от двете партии, събрани в пленарната зала на Камарата на представителите, се изправиха и с овации и развяване на украински флагове изразиха подкрепата си за борбата на народа на Украйна срещу нашествието на Русия.

Президентът се отклони от подготвения текст и каза по адрес на руския президент Владимир Путин: „Той няма представа какво се задава“. „Ние причиняваме болка на Русия и подкрепяме народа на Украйна. Сега Путин е повече от всякога изолиран от света“, заяви Байдън.

По въпроса за борбата с инфлацията в САЩ той отбеляза, че има две възможности. Едната е тя да се ограничава чрез намаляване на доходите и оттам обедняване на американците. По думите му другата възможност е по-добра и тя е да бъдат намалени разходите за живот на хората, а не доходите им, като в страната се произвеждат повече автомобили и полупроводници и бъде изградена още инфраструктура и въведени иновации.

„Ние говорихме за седмици на инфраструктурата. Ние ще имаме десетилетие на инфраструктурата“, предрече той. По думите му в страната ще бъдат разкрити милиони работни места, ще бъдат модернизирани пътищата, летищата, пристанищата и водните артерии навсякъде. Според президента предстои изграждането на национална мрежа от 500 хиляди станции за зареждане на електромобили, ще бъдат подменени „отровните оловни тръби“ на водопроводите и ще бъде осигурен на достъпна цена високоскоростен интернет „за всеки американец в град, предградие, село и племенна общност“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани