Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Извадки от предстоящата реч на Джо Байдън „За състоянието на Съюза“

[post-views]
Полицията задържа пропалестински протестиращи на Капитолия ден преди Нетаняху да държи реч в американския Конгрес

Диктаторите, които не плащат цена, предизвикват повече хаос, ще заяви по адрес на Владимир Путин президентът на САЩ в речта си „За състоянието на Съюза“ пред Конгреса, съобщи Ройтерс.

Според извадки от речта, разпространени от Белия дом и цитирани от информационната агенция, Джо Байдън ще каже, че Западът е бил готов за руското нашествие в Украйна и че неговата администрация има план за борба с инфлацията в САЩ.

„През нашата история сме усвоили един урок – когато диктаторите не заплащат цена за своята агресия, те причиняват повече хаос. Те продължават напред. А разходите и заплахите за Америка и света продължават да се увеличават“, гласят думите му в подготвения текст. „Войната на Путин е преднамерена и непровокирана. Той отхвърли усилията на дипломацията. Той си мислеше, че Западът и НАТО няма да отвърнат. И си мислеше, че ще може да ни раздели“, ще изтъкне Байдън и ще заключи: „Путин греши. Ние бяхме готови“.

Очаква се Байдън да огласи плана си за ограничаване на инфлацията чрез намаляване на разходите на американците, а не чрез намаляване на доходите им. Според него компаниите в САЩ ще бъдат приканени да преодолеят зависимостта си от веригите за доставки от чужбина и да произвеждат повече стоки като автомобили и полупроводници и в страната да има „повече инфраструктура и иновации“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани