Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Опозицията в Беларус се обяви против въвличането на страната в конфликта

[post-views]
Гражданите на Беларус ще саботират евентуално участие във войната в Украйна, заяви опозиционната лидерка Светлана Тихановска

,,Беларусите са въвлечени във военен конфликт против волята си“. Това обяви опозиционният лидер Светлана Тихановска. От Литва, тя призова за изтегляне на руските войски от територията на Беларус и за прекратяване на военната агресия срещу Украйна.

Лидерът на беларуската опозиция Светлана Тихановска обяви „антивоенна мобилизация“. По думите й беларусите са въвлечени  във военния конфликт против волята си, а задачата на „мобилизацията“ е да не бъдат възприемани като агресори. Тихановска призовава за неподчинение и се обяви против изпращането на белоруски войници на битка срещу украинците.

,,Всеки ден стотици танкове влизат в Украйна през нашите гранични пунктове, възприемани като агресори и беларуските военни отказват да участват във войната или веднага преминават на страната на украинците.“

Минск от своя страната отрича, че беларуските войски са пряко замесени във военните действия. В същото време украинските медии съобщават за военни части на Беларус в Черниговска област. Според президента Александър Лукашенко участието му е в помощ на ранени руски войници.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани