Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Алишер Усманов и Игор Сечин с блокирани яхти

[post-views]
Алишер Усманов и Игор Сечин с блокирани яхти

Германия и Франция наложиха запор на две яхти на руски олигарси, санкционирани от ЕС.

„Форбс“ съобщи, че яхтата на милиардера Алишер Усманов „Дилбар“, оценена на 600 милиона долара, е била задържана от германските власти в Хамбург, където била за ремонт.

Другата блокирана яхта е на собственика на „Роснефт“ Игор Сечин. Тя е била задържана на Лазурния бряг, съобщиха френските власти.

Късно снощи друг руски олигарх – собственикът на „Челси“ Роман Абрамович обяви, че е взел „невероятно трудното“ решение да продаде футболния отбор, като обеща, че приходите ще отидат в помощ на пострадалите от войната в Украйна.

Милиардерът, за когото се твърди, че има тесни връзки с руския президент Владимир Путин, не е посочен в нарастващия британски санкционен списък срещу руски банки и бизнесмени.

Днес премиерът Борис Джонсън отговори уклончиво на въпрос на лидера на лейбъристите Киър Стармър, защо на Абрамович и други руски олигарси още не са наложени санкции при положение, че тези хора вече попадат под ударите на санкциите на ЕС. Джонсън каза, че не може да коментира конкретните случаи.

Вестник „Таймс“ пише, че Великобритания няма да може да санкционира Абрамович и други руски олигарси в продължение на седмици или месеци, тъй като правителството не може да докаже разумни основания за това.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани