Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Държавният департамент на САЩ поздрави българите по случай 3 март

[post-views]
Блинкън заяви, че ще повдигне въпроса за защитата на цивилните в Газа по време на предстоящото си посещение в Израел

От името на Съединените американски щати изпращам своите най-добри благопожелания на българския народ по повод отбелязването на националния празник Трети март и навършването на 144 години от възстановяването на свободна България, заявява държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, съобщиха от американското посолство у нас.   

Съединените щати и България имат стабилни отношения, които се разрастват с всяка изминала година, докато работим заедно за повишаване на нашата сигурност и икономически просперитет и за утвърждаване на споделените ни демократични ценности. Като партньори и съюзници в НАТО Съединените щати и България се радват на дълбоки и приятелски връзки, основани на общите ни интереси и взаимния ни ангажимент към преодоляването на регионалните и глобалните предизвикателства.  

Очаквам нашето партньорство все повече да се засилва и през идните години. Независимо дали работим заедно за разширяването на търговията и създаването на работни места или за енергийна диверсификация и преход към чиста енергия, ние със сигурност сме по-силни заедно, посочва Блинкън. 

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани