Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Над пет милиона домакинства в Тайван останаха без ток след внезапното прекъсване на работата на електрическа централа

[post-views]
Тайван е регистрирал 21 китайски военни самолета и15 китайски военни кораба около острова в последните 24 часа

Над пет милиона домакинства в Тайван останаха днес без ток след внезапното прекъсване на работата на електрическа централа, предаде ДПА.

Засегнати бяха домакинства по целия остров, включително и 490 хиляди в столицата Тайпе. Съобщава се, че около 70 процента от засегнатите домакинства вече отново имат ток.

Тайванската президентка Цай Ингвен поднесе извиненията си за причиненото на гражданите неудобство и заяви, че е необходимо бързо разследване на причините за прекъсването.

Централата, която временно е спряла да работи, се намира в Южен Тайван, съобщи тайванското правителство. Правителствен говорител поясни, че всъщност тя е продължила да работи с капацитет от около 24 процента, но появилите се затруднения в работата й са довели до проблеми в електропренасянето и електроразпределението към централните и северните части на Тайван. Говорителят подчерта, че този случай подчертава уязвимостта на преноса на електричество от Южен за Северен Тайван.

Необходимо е час по-скоро да бъде завършен строежът на терминала за втечнен природен газ в Северен Тайван, каза още говорителят.  

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани