Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сопот отбеляза 144 години от Освобождението на България

[post-views]
Сопот отбеляза 144 години от Освобождението на България

Сопот отбеляза 144 години от Освобождението на България

На 02.03.2022 г. на площад „Иван Вазов” в центъра на град Сопот се проведе тържествена проверка /заря/, с участието на военния духов оркестър и представителни роти от състава на батальона за логистично осигуряване, щабния батальон, зенитно-ракетния дивизион и 1-ви механизиран батальон на  61 механизирана бригада с командващ зарята майор Иван Кибритев  – заместник-командир на зенитно-ракетен дивизион.

Мероприятието е част от програмата по случай честването на Националния празник на Република България – 3-ти март и отбелязването на 144-та годишнина от Освобождението на България.

Сопот отбеляза 144 години от Освобождението на България

Сред официалните лица пред паметника на Иван Вазов бяха кметът на Община Сопот – г-н Деян Дойнов,  заместник-областният управител на област Пловдив – г-н Лъчезар Бакърджиев, началникът на щаба на 61 Стрямска механизирана бригада – полковник Иван Иванов, общински съветници, представители на военно-патриотични организации, граждани и гости на Сопот.

Тържествено слово, посветено на официалния празник на Република България, произнесе кметът на Община Сопот – г-н Деян Дойнов.

В знак на признателност към героите загинали за свободата на България бяха положени венци и цветя пред паметника на Иван Вазов, след което присъстващите официални лица и граждани сведоха глави в едноминутно мълчание. Мероприятието завърши с празнични илюминации.

Източник: 61mbrkarlovo.alle.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани