Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В Украйна е потопен флагманският кораб „Хетман Сагайдачни“

[post-views]
В новия проектозакон за военната мобилизация в Украйна не се предвижда военна повинност за жени, казва украински парламентарист

В пристанището Николаев е потопен флагманът на ВМС на Украйна фрегата „Хетман Сагайдачни“. Това съобщава РИА „Новости“, позовавайки се на Украинския център за стратегически комуникации и информационна сигурност.

„Флагманът на ВМС на Украйна „Хетман Сагайдачни“ беше потопен в пристанището Николаев. Това беше необходимо „, казаха от центъра.

Отбелязва се, че украинските власти очакват да го възстановят в бъдеще. Според украинските медии корабът е потопен в първия ден от руската операция в Украйна. Преди това всички оръжия бяха извадени от него, тъй като е бил в ремонт.

По-рано въоръжените сили на Украйна обявиха, че за безопасността на гражданското корабоплаване ВМС на страната са затворили корабоплаването в северозападната част на Черно море.

Преди това един човек беше ранен в резултат на попадане на снаряд в товарен кораб Namura Queen, собственост на японска компания в Черно море.

На 25 февруари танкерът-химик Millenial Spirit, плаващ под молдовския флаг, беше обстрелян в Черно море. Вследствие на попадане на снаряд на борда е избухнал пожар, от пожар са унищожени оборудване и спасителни лодки. Екипажът, състоящ се от руски граждани, напусна танкера в спасителни жилетки.

Източник: news.bg   

Най-ново

Единична публикация

Избрани