Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

И Казанлък отбеляза празника

[post-views]
И Казанлък отбеляза празника

На 2 март в Казанлък се проведе ритуал по издигане на националното знаме пред сградата на общината. С това започнаха тържествените чествания в града, посветени на 3 март – националният празник на България. На площад „Севтополис” се състоя тържественa проверкa (заря).

Участие взеха военнослужещи от 2-ри механизиран батальон и Самоходния артилерийски дивизион на 61-ва Стрямска бригада и военния духов оркестър на 2-ра механизирана бригада. Командващ на тържествената проверка (заря) беше майор Цветелин Георгиев – началник на щаба на 2-ри механизиран батальон.

Слово по случай 3 март произнесе вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова. Гости на тържествата бяха още председателят на Общинския съвет на Казанлък  Николай Златанов, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, народни представители, общински съветници, представители на държавната и местната власт, на родолюбиви организации и съюзи, граждани и гости от населените места в региона. На колене присъстващите почетоха паметта и героизма на загиналите за свободата на България. Тържествената проверка (заря) завърши с илюминации, които озариха небето над площада.                                                     

Най-ново

Единична публикация

Избрани