Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Москва обяви, че ще наложи на британските интереси пропорционални санкции, Лондон посъветва британците да напуснат Русия

[post-views]
Рига и Талин обявиха, че гонят десетки руски дипломати; Москва се закани да отвърне

Руското външно министерство се зарече в четвъртък да наложи тежки, но пропорционални санкции срещу британските интереси в Русия заради „истеричните санкции“, въведени от Лондон заради конфликта в Украйна, предаде Ройтерс.

Според руското външнополитическо ведомство Великобритания очевидно е избрала да върви към открита конфронтация с Русия и не оставя на Москва никакъв избор, освен да предприеме засега неуточнени ответни мерки, които „със сигурност ще подкопаят британските интереси в Русия“.

В същото време Великобритания призова днес своите граждани да обмислят напускане на Русия след решението на Москва да нахлуе в Украйна, съобщи Ройтерс.

Ако присъствието ви в Русия не е от съществено значение, съветваме ви да напуснете по оставащите търговски маршрути, обяви британското правителство.

В понеделник Великобритания посъветва гражданите си да не пътуват до Русия заради липса на възможности за въздушен транспорт и нарасналата икономическа нестабилност.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани