Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Наш борец на финал на европейското до 23 г.

[post-views]
Наш борец на финал на европейското до 23 г.

Наш борец стигна до финала на европейското до 23 г. в Пловдив, друг ще спори за бронза, а двама са на репешаж първия ден на шампионата в класическия стил.

До битка за титлата достигна Денис Демиров, който в полуфиналите срази Денис Михай (Румъния) с 9:6 при 55-килограмовите.

Младият ни национал е бронзов медалист от европейското за юноши през миналата година.

В другия полуфинал днес Илия Мустаков не успя да преодолее азера Зия Бабашов – 1:6 и утре ще спори за бронза с Абере Фетен (Израел).Други двама национали ще продължат на репешажите, след като съперниците, от които загубиха, стигнаха финалите.

В категория до 77 кг Мартин Димитров ще има за съперник унгареца Кристоф Клани, а при успех ще се бори за отличието с Алекса Илич (Сърбия). При 130-килограмовите Емилиян Лазаров ще излезе срещу поляка Томаш Вавринчик. При победа ще има за съперник за бронза грузинеца Георги Цопурашвили.

Репешажите са от 11,30 ч, а финалите от 18 до 20,30 часа.

Утре в сутрешния сеанс ще стартират и останалите ни борци в класическия стил – Мирослав Емилов (60), Никълъс Сулев (67), Димитър Стефчев (72), Захари Зашев (82), Мариян Маринов (97).

Първенството бе открито от президента на Европейската централа Карл-Мартин Дитман  (Германия), а приветствие към участниците отправи президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов.

Схватките ще продължат до неделя. За призовите места спорят над 400 състезатели от 34 държави.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани