Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ветерани от войната на 102 години бяха избрани за делегати на XII конгрес

[post-views]
Ветерани от войната на 102 години бяха избрани за делегати на XII конгрес

В Съюза на ветераните от войните на България (СВВБ) се провеждат отчетно-изборни конференции във връзка с предстоящия XII конгрес, който ще се проведе на 10 юни т.г. Столичната организация избра 20 делегати за форума. От тях 15 са ветерани, като най-възрастните са Саравко Йовчев и Иванка Богоева на по 102 години. София тази година ще има 21 ветерани столетници, а на възраст над 100 години са 16. 104-ят си рожден ден през 2022 г. ще отбележат Горян Андреев, Иван Босакев и Владимир Матев.През изтеклата година, посочи в отчетният доклад председателят на Столичната организация Мария Стоянова, от МО парични помощи получиха 56 ветерани, от Централния управителен съвет на СВВБ – 7 ветерани и от Столичния съвет – 56.

Установени са добри и редовни контакти за настаняване на ветерани в Дома за възрастни хора в Горна баня, във военния санаториум и инвалидния дом в Банкя. Ползотворна е съвместната дейност с военното окръжие и НОИ.Отчетени бяха добри резултати и във военно-родолюбивата дейност. Те са свързани с отбелязването на важни исторически годишнини, откриване на нови и реновирани военни паметници, участия в прояви на Министерството на отбраната и на Столична община. Добри думи бяха казани за срещата с президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова на Деня на Победата – 9 май.В конференцията участваха заместник-председателят на СВВБ полковник от запаса Петър Пандурски, председателят на ЦКРК Ели Кощрова и председатели на районни организации.

Дадена беше висока оценка за работата на председателя на Столичната организация ветеранката Мария Стоянова, която е и заместник-председател на СВВБ, и на нейния екип.

Източник: otbrana.com

Най-ново

Единична публикация

Избрани