Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В Лондон активисти окупираха апартамент на Дерипаска

[post-views]
В Лондон активисти окупираха апартамент на Дерипаска

Протестиращи в Лондон срещу руската агресия в Украйна окупираха апартамент в центъра на града, който е притежание на един от руските олигарси, на който правителството наложи санкции.

Организатор на протеста е групировката LondonMakhnovists. Нейните членове обвиха почти цялата сграда със знамена и трансперанти, на един от които бе написано: „Този имот бе освободен“.

Британски медии съобщиха, че апартаментът на елитния площад „Белгрейв“ е собственост на петролния магнат – милиардерът Олег Дерипаска, смятан за близък съюзник на Владимир Путин.

Седемстайният апартамент в един от най-скъпите лондонски квартали, разполага още с домашен киносалон, фитнес-стая и турска баня.

От групировката казаха, че нямат намерение да живеят или да спят в имота, а просто го окупират в знак на протест срещу нахлуването на Путин в Украйна. Един от протестиращите каза, че „де факто“ те вършат работата на правителството, т.е да има къде да настанява бежанците от Украйна и допълни:

„Не се присетнявайте, Прити Пател, свършихме вашата работа, осигурихме настаняването, вие само изпратете бежанците. Те са добре дошли!“.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани