Информационен център на Министерство на oтбраната

Задържана е руска журналистка, призовала в ефир за спиране на войната в Украйна

Задържана е руска журналистка, призовала в ефир за спиране на войната в Украйна

Журналистка от руския Первый канал призова за спиране на войната в Украйна по време на централната новинарска емисия “Время”.

Докато известната водеща Екатерина Андреева говори за санкциите, наложени на Русия, друга жена изненадващо влезе в кадър и издигна транспарант с надпис:

“Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат. Руснаците са срещу войната”.

По информация на бившия главен редактор на “Ехото на Москва” Алексей Венедиктов, това е редакторът Марина Овсянникова.

Малко след това родената през 1978 г. Овсянникова качи и видео в YouTube, в което заяви, че случващото се в Украйна е престъпление, а Русия – агресор.

“Отговорността за тази агресия е само на един човек – Владимир Путин. Баща ми е украинец, майка ми рускиня, ние никога не сме били врагове. Русия трябва веднага да прекрати тази братоубийствена война, нашите народи могат да се помирят”, каза Марина Овсянникова.

Первый канал е започнал проверка за “инцидента”.

В момента Овсяникова се намира в полицейското управление на квартал Останкино.

„Може да бъде подведена под отговорност, включително по член 20.3.3. от Кодекса за административните нарушения („Публични действия, насочени към дискредитиране на използването на въоръжените сили на Руската федерация с цел защита на интересите на Руската федерация и нейните граждани, поддържайте международния мир и сигурност”)”, каза източник на ТАСС.

Източник: bnr.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top