Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Григор Димитров срещу Джон Иснър в четвъртия кръг на турнира в Индиън Уелс

[post-views]
Григор Димитров срещу Джон Иснър в четвъртия  кръг на турнира в Индиън Уелс

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на тенис турнира от сериите „Мастърс“ в Индиън Уел. Българинът който е полуфиналист от миналата година в надпреварата се наложи над Александър Бублик от Казахстан с 6:3, 6:4

30-годишният Григор Димитров си осигури успеха с по един ранен пробив и в двата сета.  В същото време той сервира отлично, макар и да не пласира нито един ас, като не даде нито една възможност за брейк на  съперника си и спечели 41 от 51 разиграни точки  при  собственото  си подаване. Димитров допусна само  9 непредизвикани грешки в двубоя и направи  13 печеливши удара.

Така българинът заработи 94575 долара и 90 точки за световната ранглиста, а следващият му съперник ще бъде 23-ият в схемата представител на домакините Джон Иснър, който елиминира  Диего Шварцман (Аржентина) със 7:5, 6:3.

36-годишният Иснър е  23-и в световната ранглиста в момента. 208-сантиметровият американец има 16 титли в кариерата си, а в преките двубои срещу Димитров води с 2:1 победи.

Още един американец достигна до четвъртия кръг на състезанието в Индиън Уелс. Тейлър Фриц надделя над испанския квалификант Хауме Мунар с 2:1 сета  и за място на четвъртфиналите ще се изправи срещу Алекс де Минор (Австралия).

Номер 6 Матео Беретини (Италия) за първи път достигна до четвъртия кръг на турнира след успех с 6:4, 7:5 над Лойд Харис (Южна  Африка). Така италианецът очаква Миомир Кецманович (Сърбия), който се справи с Ботик ван де Зандсхулп (Нидерландия) със 7:6(3)1 7:5.

Седмият поставен Андрей Рубльов също направи най-доброто си представяне в Индиън Уелс след като победи в третия кръг над Франсис Тиафо (САЩ) с 6:3, 6:4 и за място на четвъртфиналите ще се изправи срещу поляка Хуберт Хуркач.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани