Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Паднаха въпросителните в 1/8-финалите в Лигата на конференциите

[post-views]
Паднаха въпросителните в 1/8-финалите в Лигата на конференциите

Рома се класира за 1/4-финалите на Лигата на конференциите, но това далеч не се случи по най-гладкия начин. „Вълците“ завършиха 1:1 с Витес в реванша от осминафиналите на „Олимпико“ в Рим и елиминираха нидерландския си съперник благодарение на победата си с 1:0 в първия мач в Арнем. В реванша Рома игра по-скоро плахо и твърде внимателно през първото полувреме.

Голямата сензация в Лигата на конференциите Бодьо/Глимт вече е сред осемте най-добри отбора в турнира. Норвежците елиминираха пореден сериозен съперник в лицето на АЗ Алкмаар, след като се добраха до равенство 2:2 в реванша в Нидерландия след продължения. Първата среща бе спечелена от скандинавците с 2:1 и така с общ резултат 4:3 те продължават към 1/4-финалите в турнира.

Лестър се класира за 1/4-финалите на Лигата на конференциите, въпреки че загуби гостуването си на Рен с 1:2. Победата на „лисиците“ с 2:0 на „Кинг Пауър Стейдимъм“ в първия двубой обаче се оказа големият коз за английския тим, който с общ резултат 3:2 продължава напред.

ПСВ Айндховен спечели по абсолютно категоричен начин реванша с Копенхаген и се класира на 1/4-финал в Лигата на конференциите. За разлика от първия двубой в Нидерландия, който бе невероятно зрелище, завършило при резултат 4:4, тази вечер „Филипсите“ не оставиха никакъв шанс на съперника и спечелиха с категоричното 4:0 в Дания, като така си осигуриха място на 1/4-финала в турнира.

Фейенорд надигра с 3:1 у дома Партизан в реванша от осминафиналите на Лигата на конференциите и се класира за четвъртфиналната фаза с общ резултат от двете срещи 8:3 елиминира убедително сръбския клуб.

Отборът на Марсилия си осигури участие в 1/4-финалите на турнира на УЕФА Лига на конференциите, след като отстрани швейцарския Базел след втори успех с 2:1. Първата среща във Франция завърши така, а тази вечер резултатът се повтори и в Базел и така с общ резултат 4:2 Марсилия продължи напред.

Отборът на ПАОК се класира за 1/4-финалите в турнира Лига на конференциите, след като победи с 2:1 белгийския Гент и в реванша от 1/8-финалите. Първата среща в Солун завърши 1:0 в полза на ПАОК. Така с общ резултат 3:1 гръцкият тим се класира за втори път в историята си на европейски 1/4-финал.

Чешкият Славия (Прага) продължава в 1/4-финалите на Лигата на конференциите, въпреки загубата с 3:4 от австрийския ЛАСК (Линц) в реванша от 1/8-финалите. Успехът с 4:1 в първия мач се оказа достатъчен за чехите да си осигурят трети европейски четвъртфинал в последните четири сезона.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани