Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Аталанта, Рейнджърс, Барселона, Брага, Лион, Уест Хам, Айнтрахт (Франкфурт) и РБ Лайпциг се класираха за четвъртфиналите в Лига Европа

[post-views]
Аталанта, Рейнджърс, Барселона, Брага, Лион, Уест Хам, Айнтрахт (Франкфурт) и РБ Лайпциг се класираха за четвъртфиналите в Лига Европа

Снощи се изиграха реваншите от 1/8-финалната фаза в Лига Европа. Осем отбора продължават битката за трофея, а други осем се сбогуваха с турнира. За четвъртфиналите се класираха Барселона, Аталанта, Рейнджърс, Брага, Олимпик Лион, Уест Хам, Айнтрахт (Франкфурт) и Лайпциг, които продължават в турнира след служебна победа над Спартак (Москва). Руснаците бяха изхвърлени от Лига Европа заради войната в Украйна.

Големият фаворит за спечелването на Лига Европа Барселона продължава към четвъртфиналите на турнира след победа с 2:1 при гостуването си на Галатасарай. В първия мач на „Камп Ноу“ преди седмицата двата отбора приключиха при нулево равенство. В Истанбул каталунският гранд се оказа в трудна ситуация в 28-мата минута, когато Маркао изведе домакините напред в резултата. Преднината на турския тим обаче се задържа по-малко от десет минути преди Педри да изравни за 1:1.

Каталунците стигнаха до успеха пет минути след началото на второто полувреме, когато Пиер-Емерик Обамеянг се разписа след подаване на Френки де Йонг. До края на двубоя домакините така и не успяха да се отърсят от шока и да потърсят ново изравняване, което да прати мача в продължение.

Към следващия етап на турнира продължава и италианският Аталанта, който постигна победа с 1:0 над Байер Леверкузен на германска земя. Преди седмицата двата отбора приключиха при 3:2 в Бергамо в полза на „нерадзурите“. Единственото попадение в срещата падна в добавеното време на мача, а негов автор стана Жереми Бога.

Уест Хам победи 7-кратния победител в Лига Европа Севиля с 2:0 на „Лондон Стейдиъм“ в осминафинален мач-реванш от турнира и с общ резултат 2:1 „чуковете“ продължават напред. Домакините поведоха в 39-ата минута с гол на Томаш Соучек, който засече с глава центриране на Михаил Антонио. Двубоят влезе в продължения, а в 112-ата минута Андрий Ярмоленко се оказа големият герой за „чуковете“ реализирайки за 2:0.

Португалският Брага също се класира сред осемте най-добри след равенство 1:1 при визитата си на френския Монако. Това бе напълно достатъчно на гостите след победата им с 2:0 преди седмица.

Абел Руис изведе гостите напред в резултата през първото полувреме, а в 90-ата минута Аксел Дисаси оформи крайното 1:1.

В друга среща сръбският Цървена звезда спечели с 2:1 над шотландския Рейнджърс. Грандът от Глазгоу обаче е този, който се класира напред след успеха си с 3:0 на „Айброкс“ в първия мач. На стадион „Райко Митич“ в Белград домакините поведоха с попадение на Мирко Иванич в 10-ата минута, но десетина минути след почивката Райън Кент изравни за 1:1. До края Цървена звезда успя да победи с второ попадение дело на Ел Фарду Бен в последната минута от дузпа.

Лион и Порто завършиха 1:1. Французите обаче изненадаха своя съперник в първия двубой и спечелиха с 1:0 на „До Драгао“. Това се оказа решаващо за класирането им напред.

Айнтрахт Франкфурт и Бетис завършиха 1:1 след продължения. „Орлите“ се класираха на четвъртфиналите в Лига Европа с общ резултат 3:2.  Двубоят във Франкфурт бе белязан от две греди и два гола в добавеното време съответно на редовното време и на продълженията.  Борха Иглесиас се разписа в 90-ата минута. Благодарение на това попадение общият резултат в сблъсъка между двата тима стана 2:2 и мачът във Франкфурт влезе в продължения.

121-ата минута Айнтрахт стигна до изравнителен гол, благодарение на Мартин Хинтерегер, който прати тима си напред в Лига Европа.

Както е известно, в последната среща между РБ Лайпциг и Спартак (Москва) бе присъдена служебна победа за германците, след като руснаците бяха изхвърлени от турнира заради войната в Украйна.

Резултати в Лига Европа, втори мачове от осминафиналите:

Байер Леверкузен (Германия) – АТАЛАНТА (ИТАЛИЯ) – 0:1 (2:3)

Цървена звезда (Сърбия) – РЕЙНДЖЪРС (ШОТЛАНДИЯ) – 2:1 (0:3)

Галатасарай (Турция) – БАРСЕЛОНА (ИСПАНИЯ) – 1:2 (0:0)

Монако (Франция) – БРАГА (ПОРТУГАЛИЯ) – 1:1 (0:2)

АЙНТРАХТ ФРАНКФУРТ (ГЕРМАНИЯ) – Бетис (Испания) – 1:1 (2:1)

ОЛИМПИК ЛИОН (ФРАНЦИЯ) – Порто (Португалия) – 1:1 (1:0) 

УЕСТ ХАМ (АНГЛИЯ) – Севиля (Испания) – 2:0 (0:1)

РБ ЛАЙПЦИГ (ГЕРМАНИЯ) – Спартак Москва (Русия) – служебно

* Отборите с главни букви се класират за четвъртфиналите на турнира. В скоби е посочен резултатът от първия мач.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани