Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нова Зеландия стана първата страна, която изключи днес осветление на сгради в подкрепа на инициативата „Часът на Земята“

[post-views]
Нова Зеландия стана първата страна, която изключи днес осветление на сгради в подкрепа на инициативата „Часът на Земята“

Нова Зеландия стана първата страна, която изключи днес осветление на сгради в подкрепа на инициативата „Часът на Земята“, предаде ДПА.

Глобалното събитие насърчава държавите да изключат осветлението за един час, за да привлекат вниманието към климатичните изменения.

В събитието участват забележителности в Окланд като „Скай тауър“, „Харбър бридж“ и сградата на парламента.

Говорителка на компанията оператор на „Скай тауър“, най-високата свободностояща структура в Южното полукълбо, заяви, че осветлението е било изключено като символ на ангажимента към планетата.

„Часът на Земята е инициатива, която всички ние можем да подкрепим по свой начин и ние сме горди, че „Скай тауър“ застава начело на кампанията в Окланд“, каза тя.

През годините в инициативата за изключване на осветлението са се включвали сгради, забележителности, цели улици и дори градове, припомня ДПА. Нейното начало беше поставено през 2007 г. в Австралия и през 2021 г. в нея взеха участие 192 страни и територии.

В днешната инициатива се включват още забележителности по целия свят, включително операта в Сидни, Айфеловата кула и „Емпайър стейт билдинг“, също ще изключат осветлението си в знак на солидарност.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани