Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Публика ще има, но състезателите остават в „балон” на Евро 2022 по джудо в София

[post-views]

Публика ще има, но състезателите остават в „балон” на Евро 2022 по джудо в София

„За щастие публика ще има на европейското първенство, което се случва за първи път на състезание по джудо от 3 години, откакто започна пандемията – заяви Ивайло Трендафилов, член на управителния съвет на БФ Джудо и председател на оргкомитета на Евро 2022. – Състезатели, треньори, длъжностни лица, ангажирани с шампионата, обаче остават в така наречения „балон”. Всъщност за тях продължават да действат противоепидемичните мерки срещу COVID-19, наложени от Международната федерация по джудо.“

Всички състезатели ще бъдат настанени в хотел „Рамада” в София и още с пристигането си ще бъдат подлагани на PCR тест, а преди кантара и на антигенен. За тях остават и всички противоепидемични мерки, като носене на маски, спазване на дистанция, дезинфекция.

България за първи път ще бъде домакин на европейско първенство за мъже и жени. Схватките са от 29 април до 1 май в зала „Арена Армеец”. Какви ще са противоепидемичните мерки за публиката все още се очакват разпореждания от Международната федерация.

Билетите за шампионата ще бъдат пуснати следващата седмица.

„Съвсем скоро планираме и презентация на европейското първенство, с участието на медалисти от олимпийските игри и на най-добрите наши състезатели”, каза още Трендафилов.

Интересът към първенството е много голям и от страна на медиите. У нас се очакват близо 40 чуждестранни журналисти, а финалите на шампионата ще бъдат предавани на живо по „Евроспорт“.

„Всъщност първенството ще бъде и много голяма реклама за България, тъй като срещите ще се излъчват във всички европейски страни – допълни Ивайло Трендафилов. – Надяваме се на силно представяне и на нашите джудисти, които от началото на сезона водят целенасочена подготовка за това първенство. И дано ни зарадват с медали!“

У нас се очакват над 400 състезатели от над 40 държави.

В края на седмицата националите ще стартират на последното състезание преди Евро 2022 – турнира от веригата Голям шлем в Анталия.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Избрани