Информационен център на Министерство на oтбраната

Кадиров заяви, че Мариупол е почти напълно „освободен“

Рамзан Кадиров: В Чечения няма да има мобилизация

„Мариупол е освободен на 98 процента“, заяви чеченският лидер Рамзан Кадиров в „Телеграм“, цитиран от ТАСС. „Останали са само укрепени укрития на бандеровци, включително в завод „Азовстал“, който нацистите са превърнали в истинска крепост“, съобщи още той.

По негови думи финалната фаза на операцията в Мариупол е била обсъдена на оперативно съвещание „с командирите на всички действащи отряди“, в което са участвали и депутатът от Държавната дума Адам Делимханов, както и командващият 8-ма армия Андрей Мордвичев. „Разговарях чрез видео връзка с нашите братя, направих своите предложения за плана за действие и пожелах успех на бойците“, допълни Кадиров.

Миналия месец генералният щаб на украинската армия съобщи, че генерал-лейтенант Андрей Мордвичев , когото чеченският лидер споменава, е бил убит в украинския град Чернобаевка след артилерийски удар.

Междувременно ръководителят на Донецката народна република (ДНР) Денис Пушилин каза пред телевизия „Русия 1“, че силите на ДНР напредват в района на „Азовстал“ и на металургичния комбинат „Илич“, но все още е рано да се правят точни прогнози.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top